Теренът на бившите бараки в консервна фабрика стана паркинг

Теренът на бившите бараки е удобно място за паркиране

Теренът, върху който бяха разположени бараките в бившата консервна фабрика до Неделен пазар в Димитровград се превърна в паркинг.

Това разказаха живеещи в блоковете с номера 3 и 5 на бул."Д.Благоев" днес. Напливът от коли е най-голям през трите пазарни дни -петък, събота и неделя. Тогава са и най-много мераклиите да паркират леки или товарни коли заради притока на тържището.

Местата зад блок №3 на бул."Благоев" са ограничени, което кара търговци и гости да използват свободното пространство, заето някога от дървените постройки.

Съдбата на терена, разчистен преди два месеца, към момента не е ясна. Собственик е Общината, а самите бараки бяха притежание на фирма "Карат", която купи преди години консервната фабрика в града.

Премахването на изгорелите бараки и останките от тях започна в началото на юли месец. Инициативата бе на Общината, а работници на местната комунална фирма почистваха и заравняваха терена. През август бараките изчезнаха напълно.

В последните години бившия лагер се превърна в свърталище на клошари, което предизвикваше недоволството на живеещите в околните блокове. В района на самите бараки имаше три пожара в последните две години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Местата за паркиране в улицата зад блок №3 на бул."Благоев" са ограничени

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини