Рушат изгорелите бараки в бившата консервна фабрика до Неделен пазар

По инициатива на Община Димитровград в момента се премахват изгорелите бараки и останките от тях в бившата консервна фабрика до Неделен пазар, ползвани някога за бригадирски лагер.

Работници на комуналната фирма "Нео Титан" разчистват и заравняват терена, кастрят се и дървета, показа репортерска проверка на място. Мероприятията са започнали в началото на тази седмица.

От прес службата на местната администрация коментираха, че акцията е предприета след множество сигнали от граждани, живеещи в района, че бараките се превръщат в сметище.

Както и Dimitrovgrad.bgvesti.net писа, на мястото често се събират клошари, пълно е с отпадъци а в района на самите бараки имаше три пожара в последните две години.

Акцията е съгласувана и със собственика на дървените постойки - фирма "Карат-50", чийто представители също са участвали в разчистването. Собственик на терена е Общината, но към момента няма планове там да се изгражда паркинг, както гласят предположенията на хората от околните блокове. Те бяха доволни от предприетата акция, която ще изчисти от боклуци пространството.

От Общината казаха, че към момента няма планове за инвестиционни намерения на терена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Мястото на пожара, станал през септември м.г. е разчистено
С булдозери бяха рушнати част от изгорелите постройки в бившия бригадирски лагер

Изгорялата барака-заведение в началото на тази година
Живееща в блока до бараките възрастна жена одобри идеята за разчистването на терена
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини