Свързват бул."Д.Благоев" с терена на бившата консервна фабрика?

Една от идеите на Общината е да отвори достъп до бул."Д.Благоев" от тук, като бъде направена връзка с терена на бунгалата на консервна фабрика

Бул."Д.Благоев" в Димитровград ще остане двупосочен за движение по време на изграждането на новия ЖП надлез на бул."Трети март", съобщи днес кметът Иво Димов на среща с журналисти. Забранено ще бъде единствено паркирането по улицата, където в момента е позволено.Това се отнася за участъка от ул."Ромен Ролан" до Спортната зала.

Според проекта, в бъдеще е предвидено еднопосочно движение само от ул."Ромен Ролан" до Новата автогара, припомни Димов.

Градоначалникът коментира и някои бъдещи проекти, които са във фаза проектиране и евентуално изпълнение.

От тукашната администрация обмислят да свържат бул."Д.Благоев" със сервизната уличка зад блок №3, като по този начин бъде направена връзка с терена, на който се намираха бунгалата на бившата консервна фабрика.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа още през септември, Общината смята да превърне мястото в паркинг, който да поеме посетителите на Неделен пазар. Това лято теренът бе разчистен от дървените постройки, като три пъти в продължение на две години там избухваше пожар.

В момента сме възложили проектиране на тази възможност, ако тя бъде осъществена ще има шанс за развитие на терените до магазин Кауфлан", който са изключително атрактивни, смята Димов. На предстоящата сесия той внася докладна за промяна предназначението на мястото на бунгалата.

Освен там, Общината е възложила проектиране и на ул."Строител" и отсечката, свързващ бензиностанция "Вито" с магазин "Енди". Според плана на Димитровград, пътят минава точно през намиращата се в района печатница.

"Ако успеем да проектираме и намерим финансиране по оперативна програма, този район ще има възможност за едно много добро бъдещо развитие", заяви Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Възложено е проектиране на възможността да бъде направена връзка между бул."Благоев" и терена на бунгалата
Връзка ще бъде направена и със сервизната уличка зад блок №3 на бул."Благоев"
Както писахме, в паркинг ще се превърне теренът на бунгалата в бившата консервна фабрика
Общината е възложила проектиране на отсечката между бензиностанция "Вито" и магазини "Енди"
По плана на Димитровград, пътят минава през сградата на тази печатница
В атрактивно място за бизнес развитие може да се превърне терена на бившата консервна фабрика, ако се осъществи идеята
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини