Правят временен паркинг на мястото на бараките в Консервна фабрика

Част от терена зад блок №3 на бул."Благоев", където се намираха бригадирските бараки ще стане временен паркинг

Общинският съвет в Димитровград одобри предложението на кмета Иво Димов, част от територията, на която се намираше бившия бригадирски лагер в Консервна фабрика да се превърне в паркинг.

Става дума за терена зад блок №3 на бул."Д.Благоев", който това лято бе разчистен от бараките, горели при пожари няколко пъти.

Кметът предлага мястото да се ползва временно като паркинг за живеещите и гостите на намиращия се наблизо Неделен пазар.

Мотивите са, че западната тангента на бул."Трети март", където паркираха посетителите на тържището преди, ще бъде затворена заради строежа на новия ЖП надлез.

По време на сесията днес градоначалникът обясни, че мястото ще бъде насипано с чакъл за улеснение на влизащите коли.

Според устройствения план на Димитровград, този терен е предвиден за жилищна сграда. Димов бе на мнение, че до появата на инвестиционен интерес, мястото може да послужи като паркинг.

В залата възникна спор дали този паркинг да бъде безплатен или да бъде платен в дните петък, събота и неделя. За първото се застъпи съветникът от ЗНС Данчо Данев, а кметът Димов обясни, че 15 000 автомобила влизат в града в пазарните дни и е нормално за това да бъде събирана такса.

Решението в крайна сметка бе одобрено с гласовете на 22-ма общинари, 6 гласуваха "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от терена на който се намираха бараките ще бъде насипан с чакъл и използван като паркинг
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини