Холандски фонд отличи Богоровци в първия учебен ден

Холандски фонд осигури учебници и литература за три възпитанички на Езиковата гимназия в Димитровград

Трима възпитаници на ЕГ "Д-р Иван Богоров" - Николета Георгиева, Виктория Митева и Ивелина Узунова получиха стипендии под формата на книги и учебници от холандски фонд. Това се случи в първия учебен ден в димитровградската гимназия. Стойността на дарението е 1 125 лв. и бе предоставено от Йорданка Благоева, която е представител на фонда и бивш възпитаник на Езиковата.

Трите ученички са избрани заради постиженията си през изминалата учебна година. Те са класирани на първо, второ и трето място в олимпиадата по български език и литература, поясниха от училището.

Момичетата получиха и специални двуезични сертификати, които ще им бъдат от полза при кандидатстване във висше учебно заведение.

Стипендията бе връчена за първи път в началото на миналата учебна година, когато я получиха четирима възпитаници на димитровградската езикова гимназия. Ще продължи и през 2013/2014 година, увери Йорданка Благоева.

 Церемонията в първият учебен ден в Езикова гимназия премина емоционално. Най-новите попълнения в редиците на училището - осмокласниците, бяха посрещнати с моркови и препитани за езиковите познания от по-големите ученици. Слово имаше и от директора Красимир Кръстев, а събитието уважиха депутатът Владимир Митрушев и съветникът Катя Панева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини