Планетариумът с безплатни уроци по астрономия за деца и ученици

Учебната година в Планетариума ще се открие на 1 октомври

От 1 октомври стартира учебната година и в Народна обсерватория и планетариум "Джордано Бруно" в Димитровград, разказа днес директорът Димитър Кокотанеков.

Началото ще постави тържество в двора от 13:30 часа. Ще има астро работилница, където ще се изработват слънчеви часовници и звездни карти. Подготвен е и астро спектакъл "Танцът на планетите" с участието на възпитаници на местната езикова гимназия.

Акцент в извънкласното обучение тази година ще бъдат малгуганите от детските градини, които за пръв път ще изучават по желание астрономия за деца. Преподавател от Планетариума ще посещава детските заведения, като ще бъдат оформени две групи от предучилищната възраст.

Учениците от 1 до 4 клас ще изучават забавна астрономия, а тези от 5 до 8 клас ще наблягат на основите на астрономията. В прогимназиалния клас желаещите ще участ астрофизика. Заниманията са безплатни.

Продължават и мероприятията на сборната група ученици, които провеждат наблюдения всяка сряда вечер, поясни Кокотанеков.

Паралелно с това ще върви и подготовката на учениците, които посещават олимпиади по астронономия, където Димитровград имат традиции при медалистите.

Директорът на Планетариума не изключи възможността националния кръг на олимпиадата по астрономия тази година да се проведе в Димитровград. За това обаче се чака потвърждение от Министерството на образованието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Заниманията ще обхванат деца от предучилищна възраст до 12 клас

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини