Община Димитровград се среща с австрийци заради бездомните кучета

Приютът за бездомни кучета в Димитровград все още не работи

Среща с представители на австрийска неправителствена организация по проблема с приюта за бездомни кучета плануват от Община Димитровград на 10 и 11 ноември.

Това каза зам.кметът Светослав Стойков, потърсен за коментар по въпроса кога ще отвори приюта за четериноги, намиращ се на изхода за Хасково.

Към момента той не работи, има назначен само директор. Сградата и прилежащия терен бяха ремонтирани в края на миналата година, а в началото на тази стана факт и акт 16.

Още преди година Dimitrovgrad.bgvesti.net писа ,че има принципна договорка с австрийска фондация, която ще поеме част от ангажиментите по обгрижване на бездомните четериноги. Разговорите вървят към финализиране и уточняване на детайлите, заяви още зам.кметът.

Очаква се чуждестранната организация да поеме храна, оборудване и консумативи, нужни за кастацията на кучетата. Тукашната администрация ще се ангажира с наемане на хора, обгрижващи приюта.

Междувременно в края на февруари тази година Общинския съвет прие наредба за отглеждане на кучета и овладяване на популацията от безстопанствени четериноги. Нормативният акт бе подложен на обществено обсъждане в средата на месец същия месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Приютът е готов, но още не работи, снимка-архив
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини