Концертът в помощ на Биляна препълни зала "Младост"

Първа изяна на сцена имаше детската група за народни хора "Тракия"

С близо 2 000 лв. набъбна сумата, нужна за лечението на Биляна Колева от Димитровград, която има здравословни проблеми след 4 неуспешни операции на гръчначния стълб.

Снощи в препълнената Спортна зала "Младост" Народно читалище "Христо Ботев" имаше концерт, част от който бе благотворителната кауза в подкрепа на младата жена. Дисковата херния, от която страда, я обездвижва, а за лечението й в Германия са нужни 32 000 лв. До концерта по сметката й бяха набрани 9 911 лв.

В изявата взеха участие групи за народни хора от Димитровград, селата Добрич, Горски извор, Ябълково, Крепост, Хасково, Стара Загора. За част от тях това бе първо сериозно представяне пред публика.

Дебют на сцената направиха и малките изпълнители от детската формация на читалище "Христо Ботев".
Повод бе 111-тата година от основаването му и 5 години от създаване на групите по хора, които са три на брой с общо 100 танцьори.

Самата Биляна също бе в залата и развълнувано благодари на всички за подкрепата и помощта в борбата с болката.Публиката се изправи на крака и аплодира димитровградчанката.

По време на концерта на входа на Спортна зала "Младост" имаше набирателни кутии за каузата. Всеки желаещ можеше да изпрати и СМС на номер DMS 17 777. Организаторите обясниха, че точната сума, ще стане ясна в понеделник - 4 ноември, когато ще бъдат отворени кутиите и преброени средствата, отделени от посетителите срещу покани за вход.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Биляна / на втория ред в средата/ също бе в залата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини