Димитровград победи Хасково в "Надиграй ме" по БНТ 2

Малките танцьори от НЧ "Христо Ботев" с ръководител Христина Костадинова

Димитровград победи Хасково в танцовото шоу по БНТ 2 "Надиграй ме" тази вечер. Нашият град бе представен от група за хора "Тракия 1" при НЧ "Христо Ботев 1902" и детски танцов ансамбъл "Тракия" към същото читалище.

"Фъртуните на Мишо" и "Гайтанче" при училище "Св.Климент Охридски" бяха участниците от съседния град, като на финала димитровградчани имаха резултат от 51,13% срещу 48,87% за Хасково.

Надпреварата в петия сезон на "Надиграй ме" се проведе в четири кръга. В първия детските танцови състави от Димитровград и Хасково изпълниха фрагменти съответно от "Джиновски танц" и "Тракийско самочувствие".

Във втория кръг "Тракия 1" се представи с "Копаница" от село Крепост, а "Фъртуните на Мишо" показаха "Макамлийско хоро".

В третата част на предаването малките танцьори показа сложни хороводни изпълнения на големите участници, които трябваше да ги разучат в рамките на 2 минути. В последния, четвърти кръг имаше ръченица, в която категорично по-добри бяха димитровградчани, според оценката на журито.

Паралелно с нея вървеше и гласуване с СМС-и, като преди финала двата отбора се редуваха на първото място. От ТВ екрана за Димитровград се застъпи екс културният министър и почетен гражданин Вежди Рашидов, а рамо на хасковлии даде музикантът Недялко Недялков.

Димитровградчани продължават във финалния кръг на петия сезон на "Надиграй ме", който ще се проведе на 22 юни. Победителите от там ще участват в танцова надпревара през август.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Групи да хора "Тракия" към НЧ "Христо Ботев" с ръководител Ирина Костадинова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини