Димитровградското хоро на 9 август - в помощ на болния Илиян

Инициативата "Хора за хората" ще подкрепи за пореден път благотворителна кауза. Тази неделя - 9 август общоградското хоро в Димитровград ще бъде в помощ на Илиян Танев, който има нужда от лечение. От 19:00 часа на площад "България" ще бъде поставена набирателна кутия и всеки желаещ може да остави своята лепта, коментираха организаторите от НЧ "Христо Ботев".

За пореден път те приканват всички димитровградчани да дойдат на хорото и да подкрепят каузата. Апела е към танцови клубове, общински и държавни служители, фирми и граждани. 

Диагнозата на Илиян е „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ . Претърпял е две интервенции, а според лекарите, за да завърши успешно лечението е нужна и трета. За нея трябват 21 600 лв. В момента семейството  разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Историята на Илиян- вижте тук.

От началото на тази седмица по сметката на димитровградчанина са постъпили 220 лв., разказаха от семейството. Вече има поставени набирателни кутии на различни места в града - денонощен магазин и аптека  "Здравец" на бул."Раковски", дюнери "Кюшето" до хотел "Москва" и ОУ "Ал.Константинов", магазин за авточасти на бул."Д.Благоев",, магазин за млечни продукти на зеленчуков пазар "Милки трейд", както и на няколко места в кв."Марийно" -магазин "Шако", кафе "Ина", магазин "Иван Генчев".

Семейството благодари от сърце за подкрепата!

Банковата сметка е:

ИЛИЯН БОЙКОВ ТАНЕВ

BG85RZBB91551004817177

Райфайзен БАНК

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини