Димитровград с първи киоск, ще слагат още 4 по проекти

Първият киоск вече е монтиран в Община Димитровград

Нова придобивка забелязват посетителите на Центъра за обслужване на гражданите на първия етаж в Община Димитровград. За пръв път тук от няколко дни насам е монтиран киоск.

Устройството, включващо сървър, компютър и монитор е предназначено за достъп до информация по различни проекти, поясни зам.кметът Росен Кузев. То е поставено по проект на Националното сдружение на Общините в Република България.Целта е гражданите да получават информация по разработки, осъществявани от тукашната администрация.

Предстои в края на месеца да бъде проведена среща с IT-специалистите им по отношение на софтуера, с който киоските ще работят.

Още два киоска предстои да закупи община Димитровград до края на годината по проекта за развитие на Извора на нимфите и Афродита, като туристическа дестинация.

Единият най-вероятно ще бъде монтиран до новата автогара, а другият- в туристически информационен център, който ще се прави тук.

Други два киоска ще получи Димитровград по проекта за Трансгранично сътрудничесто "България -Турция", по който ще се изгражда паркинг на ул."Ивайло" до тържището.

Мястото на единия киоск ще бъде Неделен пазар, а другият ще бъде до Спортната зала.  Идеята е те да бъдат своеобразни указатели за тържището и да дават информация в кой сектор, на коя маса каква продукция се предлага, коментира Росен Кузев. По думите му, важно е след поставянето им, хората да пазят придобивките и да не ги повреждат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини