Земеделски производители завзеха масите на Зеленчуковия пазар в Димитровград

На Зеленчуковото тържище в Димитровград преобладават земеделските производители

Спад на приходите от наем на маси на Зеленчуковото тържище в Димитровград отчете снощи кметът Иво Димов по време на обсъждането на финансовата рамка за догодина.

Той уточни, че това се дължи на решение на Общинския съвет, взето през тази година, с което се стимулират производителите на плодове и зеленчуци в Общината.

Техният наем на маса бе намален с 50%, за сметка на този на търговците, които доставят стока от складовете.

"Решението на съветниците бе добронамерено и в посока да се стимулират земеделските производители, но се оказва, че всички на Зеленчуковото тържище са такива и плащат по 15 лв. на месец", добави кмета.

За производителите, които предлагат продукция само в сезона, когато я произвеждат, не е проблем да си платят наема, дори и да не ползват масата през зимните месеци.

Така без сергия остават желаещите да продават цитрусови плодове в момента и вместо да се акумулира приходи, Зеленчуковото тържище губи, коментира още кмета. Добави, че разходите на пазара на ул."Ел.Пелин" до края на годината ще надхвърлят 10 000 лв.

Градоначалникът е на мнение, че трябва да бъде регламентирано времето за ползване на маса в активния сезон на земеделските производители, за да се възползват от сергии и търговците в останалото време.

Бе отчетено още, че приходите от Неделен пазар в края на 2013 година възлизат на 3 500 000 лв., колкото е било заложено в бюджета за тази година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини