Жена спечели наградата в томболата "Таблет срещу смет"

Председателят на АРИ Иво Георгиев и кмета Иво Димов четат името на победителя

Петя Костадинова Петкова е името на победителката в томболата "Таблет срещу смет", която стартира при  откриването на рециклиращия център в Димитровград през октомври.

Пликът с подадените от Петя талони, както и заявлението за участие изтегли кметът Иво Димов днес по обяд в зала "Гросето".

Стана ясно, че жената се е включила в томболата на 14 декември, а също и че живее на ул."Л.Димитрова" в Димитровград.

Председателят на Асоциацията на рециклиращата индустрия Иво Георгиев се свърза с победителката по телефона, защото не присъства в залата. Показана бе и наградата, която ще очаква Петя на първия етаж в Общината.

Георгиев обяви, че томболата продължава с втори етап. Той стартира от днес до 28 февруари 2014 г, като наградата отново ще е таблет.

Пуснатите до момента от димитровградчани талони в първия етап не са валидни.

За участие отново трябва да се наберат касови бонове от 50 рециклирани в машината опаковки, да се попълни заявление и всичко това, поставено в плик да се пусне в урната на първия етаж в Общината.

Отчетени бяха и общо 150 пуснати плика в урната за томболата. Георгиев съобщи, че до момента Рециклиращия център е обработил 11 811 опаковки, като 8 316 от тях са пластмасови.

Кметът Иво Димов и Иво Георгиев призоваха димитровградчани да събират разделно отпадъците си, като стимулират това да правят и децата. Георгиев каза, че от Асоциацията на рециклиращата индустрия готвят нормативни промени, касаещи разделното събиране. Томболата се явява заместител на факта, че законодателството в България към момента не разрешава връщането на монети при пускане на отпадъци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов изтегли името на победителката в томболата "Таблет срещу смет"
Председателят на АРИ отпечатва урната
150 бяха пуснатите в урната пликове за участие
Иво Димов и Иво Георгиев призоваха димитровградчани да събират разделно отпадъците си
Иво Георгиев с наградата, спечелена от Петя Костадинова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини