63-годишен спечели таблет в последната томбола на Рециклиращия център

Иво Георгиев /в ляво/ връчва таблета на победителя Христо Султов

Последната награда от томболата "Таблет срещу смет", свързана с Рециклиращия център, който се намира в Димитровград, бе раздадена днес.

Таблета спечели 63-годишният димитровградчанин Христо Султов, а името на печелившия изтегли председателят на Рециклиращата индустрия в България и общински съветник Иво Георгиев.

Минути след като стана ясно името на победителя, Иво Георгиев се свърза с печелившия по телефона, който дойде в Общината, за да я вземе.

"Наградата е за сина ми, който искаше да има таблет", поясни димитровградчанинът. Той е пуснал своя плик с 61-а отчетени опаковки от отпадъчни материали на датата 14 април.

Общо 116 плика имаше в урната в рамките на третата томбола на "Таблет срещу смет". Тя няма да се организира повече, поясни Иво Георгиев, тъй като проекта за Рециклиращия център приключва в края на 2014 година. Самият център ще работи до края на тази година, все още не е ясно дали съоръжението ще функционира и през 2015 година.

Припомняме, че Рециклиращият център приема опаковки от пластмаса, стъкло и т.нар. кенове, като срещу това връща хартиен бон. От октомври месец 2013 г., когато съоръжението бе поставено пред сградата на АПК, димитровградчани са пуснали общо 25 994 опаковки. Най-много - 19 027 са пластмасовите бутилки, следват 4 743 опаковки от стъкло и 2 224 броя метални кенове.

Иво Георгиев изтегли името на печелившия
Георгиев се свърза по телефона с победителя в томболата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Има вероятност рециклиращия център до сградата на АПК да не работи от началото на 2015 година, тъй като проекта приключва
Рециклиращият център бе поставен в Димитровград през октомври 2013 година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини