Затварят движението по бул."Трети март" в посока Спортната зала

Идната седмица се очаква да бъде затворен участъка от бул."Трети март" между Водната кула и Спортна зала "Младост"

Нова промяна в движението очаква димитровградчани вероятно от идната седмица, коментира пред журналисти днес кметът Иво Димов.

Ще се наложи затваряне на участъка на бул."Трети март" от Водната кула в посока кръговото кръстовище до Спортната зала, т.нар Западна тангента. Причината е в ремонтните дейности по изграждането на новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Те вече стартираха с разрушаването на бензиностанцията на "Петрол" до Водната кула. След като бъдат извадени деветте резервоари там ще бъдат поставени пилоните на бъдещия жп надлез.

Поставената през пролетта на 2012 г. преграда преди изхода на автогарата ще бъде премахната, увери кметът, снимка-архив

 Движението ще бъде пренасочено по източната тангента - от Водната кула в посока новата автогара. Поставената през пролетта на 2012 г метална преграда на изхода на автогарата ще бъде премахната, като така ще се разреши левия завой, за да се използва бул."Д.Благоев". Очаква се още, едното платно на бул."Благоев" да бъде затворено заради ремонтните дейности по същия проект, каза още Димов.

Кметът прогнозира, че стария ЖП надлез ще бъде съборен вероятно  в края на месец май или началото на юни, след като бъдат готови двата пешеходни- в района на магазин "Лидл" и до старата автогара. 

Почистеното това лято пространство от дървените бараки в бившата консервна фабрика ще се използва за паркинг за посетителите на Неделен пазар

 От администрацията обмислят вариант да бъде обособен паркинг на мястото на бившите бараки в района на консервната фабрика. Така ще бъдат поети множеството коли, посещаващи Неделен пазар, които паркираха покрай тротоара на бул."Трети март" в пазарните дни.

Проектът за новия ЖП надлез ще наложи премахването на дърветата по бул."Трети март" около Водната кула

Градоначалникът каза още, че вероятно ще се наложи и премахване на дърветата и храсите,  намиращи се от двете страни на Водната кула. Те ще бъдат почти напълно изкоренени.

"Всяко дърво ще бъде описано и заплатено, а след изграждане на надлеза и кръговото край Водната кула се надявам, че ще успеем да възстановим тези типични за Димитровград видове и да озеленим пространството", добави още Иво Димов. той призова димитровградчани за търпение по време на реализирането на двата големи проекта през 2014 година - Водния и този за новия ЖП надлез.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини