22 °C

Затварят движението по бул."Трети март" в посока Спортната зала

Идната седмица се очаква да бъде затворен участъка от бул."Трети март" между Водната кула и Спортна зала "Младост"

Нова промяна в движението очаква димитровградчани вероятно от идната седмица, коментира пред журналисти днес кметът Иво Димов.

Ще се наложи затваряне на участъка на бул."Трети март" от Водната кула в посока кръговото кръстовище до Спортната зала, т.нар Западна тангента. Причината е в ремонтните дейности по изграждането на новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Те вече стартираха с разрушаването на бензиностанцията на "Петрол" до Водната кула. След като бъдат извадени деветте резервоари там ще бъдат поставени пилоните на бъдещия жп надлез.

Поставената през пролетта на 2012 г. преграда преди изхода на автогарата ще бъде премахната, увери кметът, снимка-архив

 Движението ще бъде пренасочено по източната тангента - от Водната кула в посока новата автогара. Поставената през пролетта на 2012 г метална преграда на изхода на автогарата ще бъде премахната, като така ще се разреши левия завой, за да се използва бул."Д.Благоев". Очаква се още, едното платно на бул."Благоев" да бъде затворено заради ремонтните дейности по същия проект, каза още Димов.

Кметът прогнозира, че стария ЖП надлез ще бъде съборен вероятно  в края на месец май или началото на юни, след като бъдат готови двата пешеходни- в района на магазин "Лидл" и до старата автогара. 

Почистеното това лято пространство от дървените бараки в бившата консервна фабрика ще се използва за паркинг за посетителите на Неделен пазар

 От администрацията обмислят вариант да бъде обособен паркинг на мястото на бившите бараки в района на консервната фабрика. Така ще бъдат поети множеството коли, посещаващи Неделен пазар, които паркираха покрай тротоара на бул."Трети март" в пазарните дни.

Проектът за новия ЖП надлез ще наложи премахването на дърветата по бул."Трети март" около Водната кула

Градоначалникът каза още, че вероятно ще се наложи и премахване на дърветата и храсите,  намиращи се от двете страни на Водната кула. Те ще бъдат почти напълно изкоренени.

"Всяко дърво ще бъде описано и заплатено, а след изграждане на надлеза и кръговото край Водната кула се надявам, че ще успеем да възстановим тези типични за Димитровград видове и да озеленим пространството", добави още Иво Димов. той призова димитровградчани за търпение по време на реализирането на двата големи проекта през 2014 година - Водния и този за новия ЖП надлез.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини