Иво Димов: Продължавам да твърдя, че болницата има нужда от промяна!

Кметът Иво Димов коментира ситуацията с конкурса за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина"

Не мисля, че решението на конкурсната комисия за избор на управител на МБАЛ "Св.Екатерина" бе правилното. Това коментира кметът Иво Димов по повод разпространената преди два дни информация, че единият от кандидатите - д-р Християн Стойков отпада от надпреварата. Според градоначалника, вариантите са два- или да бъде продължен конкурса или да се обяви нов такъв.

В понеделник комисията с председател Стефан Димитров оповести, че в предоставените документи за участие в конкурса липсва такъв, удостоверяващ придобиването на специалност от д-р Стойков.

Димов е на мнение, че в писмото, което Здравното министерство е изпратило до Общинския съвет в Димитровград по повод запитването за нужната квалификация няма еднозначен отговор за казуса и е разтегливо.

Припомняме, че  в него бе записано, че приложената диплома на д-р Стойков не удостоверява придобита специалност по реда на наредба № 34, но удостоверява притежаването на необходимата квалификация по Здравен мениджмънт по смисъла на Наредба №9 за условията и реда на провеждане на конкурси.

Кметът припомни, че още по време на първия обявен конкурс за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" преди година е водил разговори със здравното министерство, от където са заявили, че няма пречка д-р Стойков да заеме поста управител на МБАЛ.

"Продължавам да твърдя, че имаме нужда от промяна в димитровградската болница", заяви още Димов и добави, че това, което зависи от администрацията по отношение на здравното заведение е изпълнено. Миналата година бе предоставен безлихвен заем на МБАЛ в размер на 500 000 лв, а в момента там тече ремонт на сградата по фонд "Козлудуй"- саниране, ново отопление и др. Но докато в МБАЛ не влезне нов човек, здравното заведение няма да може да "изплува", смята още Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    An
    anita paul
    0 0
    07:03, 12 дек 2014
    Здравейте,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Анита Paul, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем език и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: gloriouspeaceloanfirm@gmail.com
  • 2
    Mo
    morgan
    0 0
    16:39, 10 яну 2015
    Здравейте,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Morgan Сърна, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем език и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: believersloanfirm@gmail.com

Видеа по темата

Още новини

Последни новини