Изчезнаха кашпите на стълбите до Водната кула

Кашпите, които красяха стълбите до Водната кула бяха прибрани на сигурно място

Изчезнаха кашпите, които красяха стълбите до Водната кула в Димитровград, това сигнализираха наши читатели. Оказа се, че те са умишлено свалени и прибрани в димитровградското ОП "Благоустрояване", за да бъдат опазени от посегателства.

Причината е в извършващите се наблизо ремонтни дейности на мястото на бензиностанция "Петрол". Както писахме, в началото на тази седмица сградата на бензиностанцията бе разрушена. Вече трети ден специализирана фирма изважда от там резервоарите, в които се е съхранявало горивото.

За целта е изготвен проект, съгласуван и със службата за пожарна и аварийна безопасност, чиито екипи също дежурят при изваждането на резервоарите.

От общо 7 цистерни, 6 са извадени до момента. Очаква се до края на деня да бъде изровена и последната 20-кубикова цистерна. След като терена бъде заравнен, ще започне полагането на пилоните за фундаментите на бъдещия ЖП надлез около Водната кула.

На този етап все още няма да бъдат разрушавани стълбите до Водната кула. По-късно обаче и това ще се случи, коментираха от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Празното място на стълбите до Водната кула
Шест от общо 7-те цистерни на терена на бензиностанцията вече са извадени
В началото на седмицата бе разрушена сградата на бензиностанцията
В началото на седмицата красивите кашпи бяха още по местата си
Ремонтите на мястото на бензиностанцията продължават
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини