Юбилей празнува днес ръководителят на "Таралежите" Емилия Тодорова

Ръководителят на "Таралежите" Емилия Тодорова /в дясно/ празнува днес юбилей

60-годишен юбилей празнува днес ръководителят на Детско вокално студио "Таралежите" Емилия Тодорова. През целия ден тя приема поздравления от близки, приятели и колеги за своя личен празник.

Емилия е основател и ръководител на формацията "Таралежите" към Детски и Младежки център, която неодавна отпразнува 10 години от създаването си. От една година насам ръководи и Общинския представителен хор, който в момента наброява 25 изпълнители.

"Не се срамувам от годините си, смятам, че съм постигнала много в личен и профионален план", разказа Емилия пред Dimitrovgrad.bgvesti.net. Допълва, че е майка на три деца, а под опеката й са още 30 малчугани от ДВС "Таралежите". Завършила е музикална педагогика в Пловдив, специализирила е дирижиране.

Емилия Тодорова е убедена, че има какво още да даде в музикалното поприще. Разполага с непресъхващ хъс и енергия за работа, за което свидетелстват и работилите с нея в годините.

Мечтата й сега е общинският представителен хор да нараства и се увеличава. Сега сме камерна формация, можем спокойно да работим и 40 души, разказва Емилия.

В момента представителният хор набира нови членове. Желаещите могат да дойдат на репетициите ни всеки понеделник и сряда от 18 часа в сградата на Детски и Младежки център в Димитровград, допълва Емилия Тодорова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

ДВС "Таралежите", коeто Емилия ръководи навършиха неодавна 10 години
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини