"Таралежите" със злато и сребро от конкурс за народна музика

Златна и сребърна лира завоюваха "Таралежите" в Ст.Загора

С една златна и една сребърна лира на Орфей се завърна от ХІІ-ия национален музикален фолклорен конкурс "Орфеево изворче" Детското вокална студио "Таралежите" към Младежкия център.

Конкурсът се е проведел в Стара Загора от 23 до 25 март 2012 г. и е бил за народна музика и изпълнения на народни песни, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителят на формацията Емилия Тодорова. Това е било дебютното участие на "Таралежите" в този форум, заради което те са получили и диплом.

Общо 17 деца са участвали в конкурса в Ст.Загора. Сребърната лира са завоювали изпълнителите във втора възрастова група, а златната - най-големите "Таралежи" от трета възрастова група.

Конкурсът се е провеждал в 10 зали едновременно, а журито е било съставено изцяло от преподаватели и специалисти от музикалната академия.

Доволна от изявите на малките таланти е и Емилия Иванова, още повече, че народните песни не са най- характерни за репертоара на вокалното студио, а и част от изпълнителите са нови попълнения. Сред участниците е имало най-вече представители на музикалните училища в България, които се занимават с народна музика, както и изпълнители от Русия, Украйна и Молдова.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини