В Димитровград търсят доброволци, които променят света

През ноември миналата година към фондацията заработи Център за работа с доброволци

Фондация „Подари усмивка” набира кандидати за доброволци. Те трябва да са младежи и девойки между 15 и 29 години. Те ще работят по проект "Доброволците, които променят света", който фондацията започна да реализира.

За целта е нужна препоръка от педагогически съветник или класен ръководител за учащите, както и  препоръка от ръководител или институция, ако сте участвали в доброволческа инициатива или мероприятие.
Сред необходимите документи са и свидетелство за съдимост за лицата над 18 год. Най-важно е обаче желание и възможност за работа с деца, поясни Наталия Делчева от "Подари усмивка".

Молби, автобиографии и мотивационни писма ще се приемат в офиса на фондацията, намиращ се бул.”Раковски” 16 , ет.1, офис 3,

Крайният сроек е до 15.02.2014г. всеки работен ден от 10,00 до 14,00 часа.
След изтичане на срока, с всеки от кандидатите ще бъде проведено индивидуално интервю, а одобрените доброволци ще преминат обучение.

След приключване на проекта, обучените младежи и девойки ще имат възможност да сътрудничат при изпълнение на различни инициативи и мероприятия на организацията.
Целта на проекта е да се популяризират ценностите на доброволчеството сред младите хора на територията на община Димитровград. Повишаване на обществената чувствителност и популяризиране на доброволчеството са сред другите цели. Провеждане на теоретични и практически обучения, с цел повишаване знанията и уменията на младите хора за полагането на доброволен труд е друга от предвидените дейности.
Изграждане и разширяване на дейностите на Центъра за работа с доброволци също е наш приоритет, добави Наталия Делчева и припомни, че той заработи в Димитровград през ноември 2013 година.

Проектът "Доброволците, които променят света" се финансира от НЦЕМПИ по Национална програма за младежта 2011-2015 г, подпрограма 3 - Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини