Снегът "замрази" ремонтите по ЖП надлеза и Водния проект за малко

С няколко дни ще се забави плануваната реорганизация на движението по източната тангента

Снегът, паднал над Димитровград замрази работата над двата големи проекта, които се реализират в момента тук. Става дума за изграждането на новия ЖП надлез в района на Водната кула и т.нар.Воден проект - подмяна на водопровод и канализация на 13 улици на десен бряг.

"С 4-5 дни ще се отложи графика за работа по тези два проекта, защото времето не го позволява", коментира пред журналисти днес зам.кметът Светослав Стойков. За няколко дни се отлага и временната реорганизация по източната тангента на бул."Трети март", която ще поеме трафика от коли след затварянето на западната тангента.

Предстои среща по инициатива на Община Димитровград, на която ще присъстват представители на фирмите, изграждащи Водния проект и ЖП надлеза, както и представители на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/.

На нея ще се стиковат предстоящите дейности, с цел да има максимално улеснение на пешеходците и автомобилите по време на ремонтите.

Заради снежната обстановка най-вероятно ще бъде отложено и плануваното за 1 февруари затваряне на пътя Димитровград -Хасково заради изграждащата се в района на село Крепост магистрала "Марица".

За детайлите по всички промени в града и в посока Хасково Dimitrovgrad.bgvesti.net ще ви уведоми своевременно.

Работата по новия ЖП надлез в района на Водната кула също бе замразева

Спря работата и в района на ЖП лините до Неделен пазар
ПРедстои затваряне на западната тангента на бул."Трети март"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини