Пешеходци от кв.Славянски търсят алтернативен път към центъра на Димитровград

Алтернативен път за придвиждане между центъра на града и кв."Славянски" намериха димитровградчани след затварянето на част от бул."Трети март" в отсечката от Водната кула и кръговото кръстовище на Спортната зала.

Както писахме тази сутрин, участъкът бе затворен за движение, освен за автомобили и за пешеходци. Така живеещите в кв.Славянски могат да слезнат до центъра, използвайки основно по тротоара в източната част на бул."Трети март". Вариант е и подлеза на ЖП гарата, макар и на доста разстояние от квартала.

Непозволено и с риск за здравето си димитровградчани пресичат ремонтиращата се сега жп линия срещу масите на Неделен пазар, като преминават през самата строителна площадка. Изход към кв."Славянски" има точно до поста с дежурен, увериха минувачи.

В пазарни дни живеещите в този квартал одавна използват брод през ЖП линията в края на тържището, насипан с чакъл.

На Фейсбук страницата ни също се появиха коментари на читатели, че не е помислено за пешеходците. Стълбите до Водната кулата вече ги няма и те трябва да обикалят половината град, придвиждайки се между двете страни на ЖП линията, жалват се живеещи в "Славянски".

Потърсен за коментар, зам.кметът Светослав Стойков обясни, че на експертен съвет между Общината и фирма "Терна" утре ще бъде коментирана възможността да се използва тротоара на затворената западна част на бул."Трети март".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ремонтите на ЖП линията днес

Западната част на бул."Трети март", освен за коли е затворена и за пешеходци
Затворени са и малките стълби срещу новия дом на техниката на бул."Трети март"

Кръговото кръстовище до Спортна зала "Младост"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини