17 °C

Ст.Димитров сезира общинската комисия за конфликт на интереси

Председателят на ОбС Стефан Димитров ще сезира Общинската комисия за конфликт на интереси заради взети решения на последната сесия

Общинската комисия за конфликт на интереси смята да сезира председателят на Общински съвет-Димитровград Стефан Димитров. Причината е в няколко взети решенения на последното заседание на местния парламент в края на януари.

Тогава бе гласувана докладна за освобождаване от такса "Битова смет" на училища, читалища и църкви в димитровградско.

Според Димитров, редно би било в гласуването да не участват или поне да заявят конфликт на интереси двама от директорите на училища, които са и общински съветници.

Става дума за Валентин Христов и Ваня Димитрова, които са начело на СОУ "Л.Каравелов" и ОУ" Хр.Смирненски" в село Радиево. В конфликт на интереси, според шефа на местния парламент, е и председателят на читалището в Радиево Бончо Димитров, който е част от сесийната група на БСП.

Димитров коментира и друго решение на местния парламент от 30 януари, свързано с "Ти Ви груп" и общинския съветник Веселин Милев. Според него, бизнесменът, който държи заведението до ОУ "П.Славейков", имал намерение да застрои част от парка, като решението е прието от ОбС с 19 гласа "За". Подкрепа са дали, както самият Веселин Милев, така и останалите съветници от ГЕРБ и тези от БСП, заяви Димитров.

Той поясни пред журналисти, че във взетото решение от съветниците не се посочва колко точно квадрата площ ще бъде застроена. В мотивите на докладната пишело, че става дума за 470 кв.м.

"Това мен най-много ме озадачи, как така ще гласуваш и няма да декларираш, че имаш конфликт на интереси", каза Димитров. Той не очаква комисията да излезе с някакво конкретно становище, но заяви, че ще му бъде интересно да го чуе.

Според Стефан Димитров, в решението на ОбС не фигурирало колко точно квадрата може да застрои Веселин Милев в парка до ОУ "П.Славейков"

Като популизъм определи Димитров и друго от взетите на сесията в края на януари решения - имоти на училището в кв.Черноконево са обявени за продажба в програмата за разпореждане и управление с общинската собственост. Според него, тези земи дори не са общински, а са предоставени на училището като дарение още преди много години.

"Не виждам логика, защо трябва да разпродаваме всичко и на всяка цена в Общината", заключи Стефан Димитров. Той се надява колегите му в ОбС да преразгледат решението и земите на ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" да бъдат отписани от програмата за продажба и да бъдат включени в списъка за отдаване под наем.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
17 юни 2021
Последни новини