Димитровградски съветници: Не сме в конфликт на интереси!

Не смятам, че гласуваното от мен решение за освобождаване на училищата и читалищата от такса "Битови отпадъци" е в конфликт на интереси. Работя в държавно училище, темите за образованието ме касаят, заяви директорът на СОУ "Л.Каравелов" Валентин Христов, потърсен за коментар по дадената от Стефан Димитров пресконференция днес.

Христов е съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент и по думите на шефа на ОбС би трябвало да заяви конфликт на интереси при гласуването на въпросното решение.

На същото мнение бе и колегата му от групата на БСП Бончо Димитров. Той бе визиран в пресконференцията на Димитров като председател на читалището в село Радиево, което също е било освободено от такса "Битови отпадъци".

"Нямам конфликт на интереси, защото не получавам заплата от читалището", лаконичен бе Димитров. Съветничката Ваня Димитрова, която ръководи училището в Радиево не бе открита за коментар.

По повод отправените обвинения за застрояване на парка до ОУ "П.Славейков", бизнесменът и съветник от ГЕРБ Веселин Милев заяви, че взетото решение на последната сесия е част от дълга процедура, започнала през 2010 година.

"Явил съм се на търг, спечелил съм и съм платил на Общината достатъчно голяма сума за правото на строеж и всичко това е станало по времето, когато кмет беше Стефан Димитров. Защо сега да съм в конфликт на интереси, а тогава не съм бил?" риторично попита Милев.Той добави, че гласуваното на 30 януари решение касае определяне на цена, като част от стартиралата преди три години процедура, а площа за която става дума е 70 кв.м.

"Недоумявам защо Стефан Димитров се занимава с тези неща", заяви още Милев пред наш репортер.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Според съветника Веселин Милев, гласуваното на сесията решение касае стартирала процедура през 2010 година, свързана със заведението в парка до ОУ "П.Славейков", на което той е собственик
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини