46-годишна спечели от томболата "Таблет срещу смет", наградата - за племенниците

Маргарита Колева дойде в зала "Гросето", за да получи наградата си

Днес бе определено името на победителя във втората томбола от надпреварата "Таблет срещу смет", организирана по повод откриването на рециклирация център до сградата на бившето АПК.

Това е 46-годишната Маргарита Колева от Димитровград, а нейното име изтегли председателят на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас Иво Георгиев.

Той позвъни на номера на Маргарита Колева, посочен в документите за участие, а тя дойде в зала "Гросето", за да получи наградата си - таблет.

Жената разказа, че наградата е за племенниците й - Елица и Костантин, които всъщност са събрали опаковките, даващи им право на участие в томболата.

Георгиев обяви, че стартира 3-ти етап на надпреварата от 1 март до 13 май 2014 г.

Всеки който желае да получи таблет, трябва да пусне най-малко 50 опаковки от пластмаса, стъкло или метал в рециклирация център и срещу това да вземе съответния бон.

Набраните бележки, заедно с попълнено заявление се поставят в плик и в урна, разположена на 1 етаж в Община Димитровград.

От откриването на рециклиращия център през октомври миналата година до момента са обработени 17 711 опаковки, като най-много димитровградчани са пускали отпадъци от пластмаса - 12 785, отчете Георгиев.

Когато има проблем с центъра и той не работи, веднага се отзовава техник, поясни Георгиев на въпрос защо машината не приема опаковки от време на време. Оказа се, че димитровградчани често пускат отпадъци, които са различни от посочените в указанията изисквания за кен, пластмасови и стъклени бутилки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Иво Георгиев потърси по телефона победителката
Изтегленият талон във второто издание на томболата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини