22 °C

Турция провали ремонта на Спортна зала "Младост" в Димитровград

Турската община Узункьопрю се отказа от трансграничен проект, заради което се отлага и ремонта за зала "Младост"

Пропадна проект за ремонт на Спортна зала "Младост" в Димитровград, обяви на среща с медиите днес зам.кметът Росен Кузев.

Разработката, която е била спечелена от Общината по Оперативна програма "Трансгранично сътрудничество" е била в партньорство с община Узункьопрю, Турция. Според нея, Димитровград трябваше да обнови Спортната си зала, а турската община да изгради басейн.

"В края на януари ни бяха изпратени официални писма, за това дали сме в състояние да изпълним проекта, ние изразихме своето съгласие да подпишем договор за безвъзмездна финансова помощ по програмата.", разказа Кузев.

Малко по-късно дошло разочарованието, от това, че турската страна се отказва от реализирането на проекта с писмо до Управляващия орган. Причината била, че община Узункьопрю намерила национално финансиране за изграждане на плувното съоръжение.

При положение, че едната от двете страни в даден проект се откаже, той се проваля, поясни Кузев. От администрацията изпратили повторно писмо до Турция да преразгледат позицията си, но отговорът бил отрицателен.

Общата стойност на проекта била 397 000 евро, като от тях 199 000 евро е сумата за Община Димитровград. Предвидено е било да се санира Спортната зала, да се подмени отоплението, осветлението, да се ремонтират съблекалните и тоалетните.

От администрацията не са се отказали да търсят финансиране за ремонта на зала "Младост" по новите оперативни програми, но техните схеми още не са ясни.

Зам.кметът Росен Кузев разясни причините за отказа на Турция от общ проект с Димитровград

Не за пръв път турска община се отказва от проект, припомни зам.кметът. При тях има трудна и дълга процедура, особенно, ако дадена община има задължения към държавата и точно това често е пречка за участие проект.

Община Димитровград си партнира с Узункьопрю по още един проект. Той е за изграждане на паркинг на ул."Ивайло" близо до Неделен пазар. Площа му е 4 300 кв.м и ще бъде предназначен за 86 леки автомобила, 6 автобуса и 9 камиона. Тази разработка вече стартира, ясна е и фирмата - изпълнител на строителните дейности - хасковската "Европът", каза Росен Кузев. В рамките на тази разработка е предвидено създаването на интернет сайт, за това какво се продава на всяка една маса на Неделен пазар. Ще бъдат поставени и два информационни портала т.нар. киоски.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини