Кърпят сервизните улици зад бившия ресторант "Тракия"

Сервизната улица зад бившия ресторант "Тракия" ще бъде закърпена, увери кметът Иво Димов

Сервизните улици зад блокове №48 на бул."Раковски" и №29 на бул."Благоев" зад бившия ресторант "Тракия" ще бъдат закърпени с асфалт до края на лятото. Това увери днес кметът Иво Димов на сесията на Общинския съвет днес по време на обсъждането на точката, касаеща ремонт на въпросните отсечки в Димитровград.

Докладната внесе Калина Монева от "Да за Димитровград", която настоява за спешни мерки заради окаяното състояние на пътната настилка там и големите дупки.

Общинските съветници подкрепиха предложението на Монева с 27 гласа "за", един се въздържа. В залата присъстваха и представители на живеещите там, които апелираха за по-скорошно разрешаване на въпроса.

Градоначалникът увери, че и без да бъде внесена такава докладна администрацията си върши съвестно и отговорно работата. Димов припомни, че и в момента върви ремонт на пътните настилки в града по предварителен график, като приоритет са главните булеварди. Според кмета, към момента не е възможно цялостно асфалтиране на отсечката зад бившия ресторант "Тракия", защото това би коствало непредвидени в бюджета средства.

Завърза се спор в залата по въпроса дали трябва да бъде предоставян на комисията по ТСУ списък с улиците в града, които ще се ремонтират през лятото. Такава бе и една от точките в приетото днес решение от Общинарите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Според живеещите в блоковете наоколо, улицата е в окаяно състояние от години

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини