С церемония в театъра тази вечер връчват наградите "Любимец 13"

В театъра тази вечер ще бъдат връчени първите награди от фестивала "Любимец 13"

Димитровградският театър ще обяви тази вечер първите наградени в първия национален фестивал на актьорското майсторство „Любимец 13” от 19:00 часа.

Шест бяха селектираните за участие постановки, 13- номинираните актьори - Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Захари Бахаров, Ивайло Христов, Камен Донев, Малин Кръстев, Александър Кадиев, Татяна Лолова, Асен Блатечки, Албена Михова.

3-членно жури с председател директорът на сливенския театър Николай Недялков определи лауреата. В комисията са още директорът на старозагорския куклен театър Дарин Петков и на кърджалийския „Димитър Димов” – Димо Димов.

Тази вечер ще бъде връчена още една награда -  „Любим зрител на димитровградския театър”. Носителят й ще бъде определен чрез жребий и ще получи пропуск за всички представления до края на 2014 г. В томболата ще участват закупилите билети за спектакъла.

"Лице на димитровградския театър" е третата награда която ще бъде връчена отново довечера. Тя ще бъде за актрисата Пепа Свинарова и съпругът й Георги Свинаров, който ще я получи посмъртно.

Директорът на театъра Тодор Боянов е режисьор на спектакъла-церемония. Сценарият е на Маргарита Симеонова, а сценографията- на Десислава Попова. за музиката се е погрижил Христо Намлиев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини