От 15 април асфалтират разкопаните от Водния проект улици

Ремонтите по подмяната на водопровода и канализацията на бул."Благоев" още продължават

Ако времето позволява, от 15 април започва поетапното асфалтиране на разкопаните след подмяната на ВиК - инсталацията димитровградски улици. Това съобщи кметът Иво Димов, който предприе днес обиколка по местата, където в момента тече Водния проект.

Припомняме, че разработката касае подмяна на водопровод и канализация на 13 улици. На част от тях ремонта вече приключи. Финалът на Водният проект е в края на месец юли 2014 г.

Вече е избрана фирма-изпълнител на асфалтирането. По думите на кмета, полагането на нова настилка ще започне от кръстовището на бул."Ст.Стамболов" и бул."Раковски", след това ще се поднови асфалта по ул."Гоце Делчев", където стартира Водния проект през октомври. Предстои асфалтиране и на бул."Хр.Ботев", където подмяната на ВиК инсталацията също приключва.

След среща в Министерството на околната среда и водите кметът все още не е получил уверение дали ще бъдат осигурени допълнително средства за подновяване на разрушените настилки. Според заложеното в проекта, пари има само за разкопаните участъци върху улиците, а от Общината искат да направят цялостно асфалтиране. Засега ще се разчита на собствени средства и на тези за непредвидени и аварийни разходи по проекта, които са в размер на 900 000 лв.

Това, което не успеем да асфалтираме тази година, ще заложим в бюджета за 2015 -та, посочи Димов. На много места, успоредно с подмяната на настилката ще се поставят и нови бордюри, както и ще се облагороди района. Кметът призова димитровградчани отново за разбиране, докато трае мащабната подмяна на водопровода и канализацията. По думите му, подобен ремонт в Димитровград не е правен поне от 40 години. Водният проект е много важен, защото ще реши въпроса с дългогодишните наводнения на живеещите на 13-те улици, припомни Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов инспектира ремонта на бул."Д.Благоев", където се изгражда колектор по Водния проект
Поетапно ще бъдат асфалтирани разкопаните от Водния проект улици

Ремонти вървят и на пресечката на бул."Благоев" до заведението "Майстор Манол"
Паралелно с новия колектор, на бул."Благоев" се подменя и ВиК инсталацията

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини