1 826 лв. набра благотворителната изява в помощ на болния Димитър

Славка Калчева изпълни "Бяла роза" за Димитър с пожеланието да оздравее

Близо 1 800 лв. бяха набрани от продажбата на пропуски в благотворителния концерт в подкрепа на болният Димитър Димитров. Както писахме, нужната за лечението на 36-годишния мъж сума от 40 000 лв. вече е набрана.

Димитър отпътува за турска клиника вчера, а днес му предстои жизненоважната операция, стана ясно при откриването на концерта в зала "Младост" снощи. Младият мъж има тумор на гръбначния мозък, с който се бори от 4 години.

Част от събраните средства ще покрият следболничното лечение на Димитър, а неговото желание е остатъкът да бъде дарен на друг нуждаещ, поясни сестра му Таня Димитрова. Тя посочи, че не са отменили концерта, за да бъде той благодарност към дарителите.

Своите пожелания да оздравее димитровградчанинът отправиха от сцената на зала "Младост" народните изпълнители Славка Калчева, Надя Казакова, Здравко Мандажиев, Николай Славеев.

Колежката им Росица Пейчева дори разказа, че преди две години е била на страната на Димитър и благодари на публиката, че се е отзовала в подкрепа на лечението на младия мъж. В изявата безвъзмездно участва и оркестър "Пловдив".

Във фолклорния концерт се включиха също и групите за народни хора и танцовия състав при НЧ "Христо Ботев", както и групата за хора "Ритъм" -Черноконево. Концерта откриха възпитаниците на една от подготвителните групи при ОДЗ "Слънце" и малките изпълнители от читалище "Христо Ботев".

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Славка Калчева

Малките изпълнители от ОДЗ "Слънце" откриха благотворителния концерт

Малките танцьори от НЧ "Христо Ботев"
Надя Казакова

Росица Пейчева разказа, че преди две години е била на мястото на Димитър

Кметът Иво Димов и заместникът му Светослав Стойков уважиха проявата
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини