Снимат поетапното събаряне на ЖП надлеза в Димитровград с камери

Цялостно ще бъде застено поетапното затваряне на ЖП надлеза, каза днес кметът Иво Димов

С камери ще бъде заснемано поетапното събаряне на ЖП надлеза на бул."Трети март", каза днес пред журналисти кметът Иво Димов и добави, че след това ще бъде сглобен клип, показващ на бързи обороти как вървят строителните дейности. Той обаче отказа да назове къде точно в района се намира записващото устройство.

Димов посети днес ЖП надлеза, който бе затворен за движение от обяд заради ремонтните дейности по събарянето му.

Градоначалникът коментира, че едва след като бъде готов и втория пешеходен мост до магазин "Лидл", ще бъде затворен подлеза до ЖП гарата за близо месец. Припомняме, че там също вървят строителни дейности по ремонт и обновяване.

На въпрос на "Дарик" за осигуряването на допълнителни медицински екипи в северния край на града по време на ремонтите, стана ясно, че такива няма да има. Неофициално държавата е отказала да осигури необходимите за целта около 80 000 лв., тъй като екипите трябваше да работят на 3-сменен режим.

Не линейката е проблем, а заплащането на лекари и мед.персонал, които трябва да я обслужват, коментира той. От общината ще устроят алтернативен медицински кабинет за спешна помощ в бившата Марбас болница, поясни още Димов. И за пореден път призова димитровградчани да проявят разбиране и търпение, докато трае строителството на новото кръгово кръстовище около Водната кула. Както стана ясно, срокът е до декември 2014 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов посети стария ЖП надлез в първия ден от събарянето му
Регионални и национални медии днес отразиха събарянето на ЖП надлеза в Димитровград
ЖП надлезът тази сутрин
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини