Община Димитровград с нов зам.кмет от днес

С нов зам.кмет от днес е Община Димитровград

Община Димитровград има нов заместник кмет от днес. Това е Яшо Минков, който ще работи основно в ресора "Европейски програми и международно сътрудничество". Постът в Общината оваканти преди месеци Росен Кузев.

Минков бе два мандата депутат в 37-мото и 38-мо Народно събрание от Български бизнес блок.Бил е член на комисиите по икономическа политика, бюджет и финанси и външна политика.

Роден е на 18 февруари 1963г. в Димитровград. През 1982г. завършва Английската езикова гимназия в Пловдив. Има магистърски степени по икономика /Икономика и управление на промишлеността/ от ВИНС Варна /сега Варненски университет/ и по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

Професионалната си кариера започва в циментов завод „Вулкан“ Димитровград. В родния си град е работил още в ДФ „Траскомплект“, бил е Председател на Надзорния съвет на фирма „СИМАТ“ и в частния бизнес.

От 2004 до 2009г. работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Участвал е в разработването на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2014“ и в Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество“ /IPA/ - технически и финансов мониторинг на оперативните програми и проектите по тях във връзка и при спазване на националното законодателство и Регламентите на ЕС. Член на работната група за  изработване и изпълнение на Процедури за Оценка и Анализ на Риска на Мониторинговия комитет на ОПРР. Представител на МРРБ в проект на ОИСР за местно развитие и система от индикатори – Тренто, Италия.

От 2010 до 2012 е Директор Дирекция „Европейски програми и проекти“ в „Булгарконтрола“ АД, София.

През 2008г. става член на Консултативния съвет на Института за управление на програми и проекти. Като експерт по регионално развитие участва като юрист и икономист в изготвянето и управлението на над десет проекта, финансирани по Структурните фондове на ЕС. 

 Първото изявление пред еТВ на новия зам.кмет Яшо Минков -вижте тук.

Яшо Минков, снимка- Фейсбук
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини