Ст. Димитров подкрепя докладната за избора на нов управител на МБАЛ

Предложение за нов управител на МБАЛ "Св.Екатерина" ще разглежда на 26 юни Общинския съвет

Председателят на Общинския съвет Стефан Димитров ще подкрепи докладната за избор на управител на МБАЛ "Св.Екатерина", която ще бъде гледана на редовната сесия този четвъртък - 26 юни.

Пред журналисти днес шефът на местния парламент представи дневния ред, който включва 38 точки. Една от тях е за избирането на д-р Матей Матеев за шеф на димитровградското здравно заведение след като той спечели обявения през май конкурс.

"Новият управител на болницата трябва да встъпи колкото се може по-бързо в длъжност и да изработи плана за действие на самата болница", заяви Димитров. И добави, че докладната с предложението за д-р Матеев няма как да не бъде приета, тъй като има само един кандидат.

"Ще гласувам "за", защото болницата трябва да има постоянен управител, който да предприеме съответните действия", заяви още шефът на местния парламент.

Димитров съобщи още, че другият кандидат - д-р Здравко Наков е обжалвал решението на изборната комисия, с което не е допуснат до участие в първия етап на конкурса. Председателят на ОбС е сигурен, че това обжалване няма да бъде прието от комисията.

Друга от докладните, по която се очакват дебати в четвъртък е внесеното отново предложение от кмета Иво Димов, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов да бъде избран за почетен гражданин на Димитровград. Заради нея се очаква и мощно присъствие на червени фенове в Димитровград.

Сред точките, които предстои да бъдат обсъждани отново след два дни, е и тази за утвръждаване на размера на трудовите възнаграждения на селските кметове. На дневен ред са и няколко промени в общински наредби, избор на оператори за стопанисване на водоемите.

Ще се решава и дали състезателката на СК "Шинкиокушин" Дарина Михова да получи финансов стимул от 1 000 лв., както бе сторено и за двама състезатели по борба - Микай Наим и Виктория Бобева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини