Димитровградски села без ток и вода от бурята

В селата Длъгнево, Здравец и Каснаково заради снощната буря няма вода днес. В селата Крепост, Воден, Бряст и Здравец и към момента няма ток, а в Странско и Светлина липсва по една фаза от електрозахранването.

В село Горски извор електрозахранването е нестабилно. Това съобщиха преди минути от Община Димитровград.

Снощи кметът Иво Димов е сформирал кризисен щаб, който е работил цяла нощ. В него са участвали зам.кметът Светослав Стойков, шефът на пожарната служба гл.инспектор Иван Пачов и шефът на РУП-Димитровград гл.инспектор Ангел Дулев. Поискана е била помощ от допълнителни екипи от съседно Хасково, включили са се и от работещи  в "Нео Титан" и ОП "Благоустрояване".

Според обобщението на Община Димитровград,  най-тежка е била ситуацията на територията на града в участъка на бул.Д.Благоев /до полицията/, Новата автогара, Панорамен път.

Паднали върху пътното платно дървета затворили пътя от кв.Черноконево към центъра града,  кв.Марийно /в централната част/, до Химическия техникум, ул.З.Зограф и ул.Иван Вазов. В следствие на падналите листа и счупени клони е имало запушени оточни шахти и нивото на водата преливаше и над тротоара, което възпрепятстваше преминаването на автомобилите, особено в участъка на ул.Вилхем Пик и ул.Захари Зограф.

В тази връзка са били сформирани групи за почистване на отводнителните шахти от листа и клони. Дърветата са били отмествани на тротоарите и премахвани с дърворезачки. Дървета са паднали и върху моторни превозни средства, но не са нанесли големи поражения върху тях. Сигналите са на ул.Хр.Смирненски, ул.Ромен Ролан и ул.Ана Маймункова.

Още снимки от последствията след бурята - вижте на нашата Фейсбук страница.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Работници днес разчистваха помолените ламарини от вятъра

От "Блаустрояване" днес прибираха с коли поломените клони и части от дървета

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини