Търсят млади хора от Димитровград да станат доброволци

Повече информация за доброволчеството и Европейската доброволческа служба можете да откриете в ОП Детски и младежки център

Европейската ДОБРОВОЛЧЕСКА служба - ЕДС (EVS) дава възможност за включване на млади хора между 18 и 30 години в международни доброволчески дейности на територията на Европейския съюз и извън него. ЕДС включва посрещаща, изпращаща организация и т.нар. доброволец.

Доброволецът е активен млад човек с познания по английски език, разностранни интереси и стремеж да се развива в мултикултурна среда. При одобрение от посрещащата организация, ЕДС доброволецът ще бъде настанен напълно безплатно в съответната държава, като му се поемат пътни, дневни, квартира и дори му се дават джобни пари всеки месец.

Освен това ще му бъде предоставено безплатно чуждоезиково обучение в страната на посрещащата организация. Това, което ще се очаква от доброволеца по ЕДС, е да извършва дейности, свързани с дейността на съответната организация, както и да реализира свои проекти, които са в съответствие с принципите на посрещащата организация.

От тази дейност се облагодетелстват всички участници в проекта. ЕДС е полезна както за развитието на самия доброволец, така и за посрещащата организация, на която той помага. В един проект могат да се включват индивидуални и групови дейности по ЕДС, които се описват в предварително споразумение между ЕДС доброволеца и посрещащата организация.

Повече информация можете да намерите тук: http://www.youthbg.info/bg/youth_in_action/2/1/ или на място в OП”Детски и младежки център” Димитровград, ет.2, първа стая, от Теодора Георгиева - Ръководител направление Младежки дейности и програми

За контакти: ОП "Детски и младежки център" гр. Димитровград, ул. "Св. Климент Охридски" № 7, ет.3 контакти: 0391/ 6 – 46 – 87; 0888 02 95 27 е-mail: opdmc@abv.bg.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини