Предвиждат ремонт на Водната кула, ако стане собственост на Общината

Водната кула ще бъде предоставена на Община Димитровград, увери днес и транспортния министър в служебното правителство

Проблемът със собствеността на Водната кула в Димитровград и желанието на Общината да я стопанисва, бе поставен на дневен ред при визитата на транспортния министър Николина Ангелкова днес.

Тя увери, че ще бъде задвижена процедурата по прехвърляне на собствеността на водонапорното съоръжение. В момента то е притежание на БДЖ, което по схемата "дълг срещу собственост" ще я предостави на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/, а от там ще бъде дадена на Община Димитровград.

Кметът Иво Димов добави, че предстои да бъде подготвен проект и предвидени средства за ремонт на Водната кула догодина, за да се превърне тя в атракция.

Транспортният министър заяви в Димитровград, че изграждането на дългочакания надлез в село Сталево е включено в проекта за модернизация на ЖП отсечката между Първомай и Свиленград и в момента се уточнява финансирането му. Пред Ангелкова темата повдигна шефът на ОбС Стефан Димитров и кметът на Сталево Пею Колев.

В средата на септември се очаква да приключи обновяването на подлеза на ЖП гарата, който бе затворен в края на юли месец, допълниха от "Терна".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини