Пристигнаха първите помощи за наводнените, от Пловдив и София даряват мебели

Димитровградчанин е предоставил в офиса на "Подари усмивка" консерви, дрехи и почистващи препарати

Първите дарения от запазени дрехи, почистващи препарати и консерви, годни за директна употреба, пристигнаха днес в офиса на димитровградската фондация "Подари усмивка". Те са предоставени от димитровградчанин, коменитира Наталия Делчева от фондацията. Пенсионерка от Димитровград ще предостави одеала, дрехи и дюшеци.

Заявка да помогне е дала и жена от София, която иска да дари кухненско обзавеждане, а друга е изявила желание да предостави храна.

От Пловдив са готови да дарят мебели на пострадалите от наводненията в Община Димитровград. Най-засегнати от пороя са жители на село Странско, както и кварталите Мариино, Черноконево и Изток.

Кампанията стартира от днес и ще продължи до 14 септември. Помощи ще се събират във времето от 10 до 19 ч. в офиса на фондацията, намиращ се на партерния етаж на бившия Дет Маг на бул. „Раковски” 16, офис 3.

Набират се пакетирани трайни храни, пакетирана храна за директна консумация, почистващи препарати и дезифектанти, дрехи, подходящи за предстоящия зимен сезон, завивки, спално бельо, мебели, домакински уреди и всякакви стоки от първа необходимост.

Няма да се приемат нетрайни хранителни продукти и храни, които изискват специален режим на съхранение. Всички дарени неща да бъдат годни за употреба, домакинските уреди да бъдат работещи. Търсят се и доброволци, които да помагат за разчистване на къщите.

За повече информация:
0885 77 97 42 - фондация "Подари усмивка"

Паралелно с това Община Димитровград откри и банкова сметка за семействата, чиито домове бяха заляти от придошлата вода -сметка № - BG27RZBB91553322303809, банков код: RZBB BGSF в Райфайзенбанк АД, клон Димитровград.

с
Част от дареното в офиса на фондацията
Помощи ще се събират във времето от 10 до 19 ч. в офиса на фондацията, намиращ се на партерния етаж на бившия Дет Маг на бул. „Раковски” 16, офис 3.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ем
    Емилия
    4 0
    08:49, 9 сеп 2014
    Ето ПАК хората помагат,пак обикновените хора даряват..А политиците с техните огромни заплати нещо дариха ли,помогнаха ли?Вместо да дават пари за кампании,да плащат на фолк певици по-добре да дарят сумите на тези хорица,които наистина се нуждаят от тези пари..Ама кой да се сети..И после очакват да главуваме за тях....!!!
    • Ем
      Емилия
      0 0
      08:51, 9 сеп 2014
      да гласуваме*(грешката е поправена)
Последни новини