Младежи от Димитровград пътуват за обмен в Унгария

Членове на Общинския ученически парламент ще участват в международен обмен през октомври, снимка- архив

За участие в международен младежки обмен по европейски проект ще заминат петима членове от Общински ученически парламент през октомври месец. Форумът ще се проведе край град Дебрецен, Унгария. Темата на обмена е "Искаме по здравословна Европа".

Делян Балев от ЕГ”Д-р Ив. Богоров”, Васил Билярски, Дарина Попова, Мартина Равенска и Теодора Калинкова от ПМГ”Ив.Вазов” са участниците във форума, заедно с тях ще ива представители на 4 държави. Ръководител на обмена е Теодора Георгиева, която отговаря за направление „Младежки дейности и програми” в ОП”Детски и младежки център”.

 Основна тема на проекта в Унгария ще бъде популяризиране връзката на младежите със спорта. Този международен обмен цели да постигне по-голяма разгласа и популяризиране на темата за здравословния начин на живот сред младите хора чрез методите на неформалното образование, каза Георгиева.

Програмата на обмена включва много разнообразни дейности, които са предвидени да бъдат на открито, като в интернационални групи ще се разработват и различни теми във връзка със здравословния начин на живот.

Всяка група ще се представи с презентация по темата за здравословния начин на живот и ще поднесе на останалите участници културна програма, представяща традиционните и характерни отличителни белези за съответната страна. В това отношение нашите представители са добре подготвени, тъй като през изминалата учебна година проведоха кампания за здравословен начин на живот.

Предстоят още много младежки обмени в различни европейски страни, казаха от Детски и младежки център. Желаещите да се включат трябва да са възраст между 18 и 29 години, да говорят англ.език и да са членове на Общинския ученически парламент.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Uc
    Uchenichka
    1 -1
    18:20, 8 сеп 2014
    ПМГ "Иван Богоров" !! Малко редакцията

Още новини

Последни новини