Решиха да стартират идеен проект за ремонт на Зеленчуков пазар

Решение за направата на идеен проект за ремонт на Бабин пазар взеха на сесия днес общинарите

Единодушно с 28 гласа "за" днес местният парламент в Димитровград реши да даде ход на изготвянето на идеен проект за обновяване на Бабин пазар на ул."Елин Пелин".

Предложението идва от Диян Георгиев, който и в залата заяви че търговците работят в нечовешки условия особенно в студените месеци. Най-вероятно това ги очаква и тази зима, коментира пред колегите си той. Георгиев се обърна към кмета с молба предложението да се реализира възможно най-скоро.

"Няма как това да се случи много бързо, защото Общината трябва да възложи на фирма направата на този идеен проект", разясни градочаналникът Иво Димов. Допълни, че има идея не просто да се покрие пазара, а да се направи нещо съвършено различно, което да е за удобство на работещите и клиентите.

Местната власт смята за ремонта на зеленчуковото тържище да търси средства по Европейски програми като "Региони в разтеж", по които да кандидатства. Има и идея бившата спортна площадка там да се превърне в паркинг, когато бъде придобита от държавата като собственост.

Паметникът, където в момента се отбелязна 3 март

Одобрение получи и предложението на Виолета Желева от групата на БСП за издигане на паметник на загиналите за Освобождението, където димитровградчани да отбелязват националния празник на България - 3 март.

Докладната бе подкрепена от 24 съветници, един бе против, а един гласува "въздържал се". Според приетото днес, предстои да стартира процедура - конкурс за проектиране, оформление и изграждане на паметника.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини