МБАЛ "Св.Екатерина" сключи договор със Здравната каса за 90 пътеки

Управителят на МБАЛ д-р Матей Матеев коментира актуалното състояние на болница

МБАЛ "Св. Екатерина" е подписала договор с Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/ за тази година за 90 клинични пътеки, съобщи управителят й д-р Матей Матеев. Отпаднала е само една клинична пътека в областта на гастроентерологията.

Към момента, освен "Неохим" няма друг наложен запор на тукашното здравно заведение. От ръковоството му са изпратили писмо до завода, в което се отправя молба запора да бъде оттеглен.

Лошо е актуалното състояние на болницата към момента, обобщи Матеев. Към 2,5 млн.лв. са задълженията към доставчици и 400 000 лв. към НАП.

Без помощта на Общината не бихме могли да съществуваме, това е Общинска болница и без нейната подкрепа и с толкова задължения няма как да се справим, поясни управителят й. Допълни, че е оптимист за бъдещето на МБАЛ.

Зам.управителят на МБАЛ д-р Валентин Палашев говори за привличането на лекарите

Политиката няма място в болницата, заяви и зам.управителят на здравното заведение д-р Валентин Палашев. Според него, всичко което се случва в болницата е в пряк резултат от намесата на различни фактори, има и грешни решения по отношение на МБАЛ.

Сподели, че са водени разговори с всички напуснали през годините МБАЛ специалисти. Някои поставят условия, за да се върнат, други изчакват промяна в здравното заведение, пациентите вървят с лекарите, тези хора много трудно ще се върнат в тази болница,обобщи ситуацията Палашев.

Той заяви, че в най-скоро време ще бъдат представени новите попълнения в редиците на лекарския състав.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини