Няма промяна в интереса към 15-те безплатни минути Синя зона в Димитровград

15-те минути безплатна Синя зона радват шофьорите в Димитровград

Няма промяна в интереса към 15-те минути безплатна Синя зона в Димитровград, отчетоха днес от ОП Организация и контрол на движението, паркинги и гаражи (ОКДПО). Равносметката бе огласена 8 месеца след приемането на решение от Общинския съвет, като целта на бонуса бе да улесни ползващите услугите на различни институции в центъра на града за кратко време.

През юли миналата година общинарите решиха, че за първите 30 мин. таксуването на автомобилите в зоната ще е 50 стотинки, за час - 1лв. 

За да бъдат засечени безплатните минути сега се използват временни талони, върху които се вписва датата и часа на спиране на возилото. Безплатните минути се радват на интерес от шофьорите, показа наша проверка. За сметка на това през  последната половин година са намалели таксуванията за престои в рамките на половин час, сочат данните на Общинското предприятие, 

За първото тримесечие на 2014 г. са били издадени 1652 талона на стойност 0,50 лв., докато през последното тримесечие на миналата година цифрата е 837 бр.. Това ще се отрази на приходите ни, коментира шефът на предприятието Красимир Янчев. По думите му, подобен 15 -минутен бонус не предлага нито една от Общините в Хасковска област.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини