Представиха художествена творба, посветена на атентатите от 11 септември

Две книги представи в КДК снощи учителката Левтерия Ставрева

Творба, разказваща за трагичните събития в САЩ на 11 септември 2001 г. бе представена снощи в Клуба на дейците на културата в Димитровград. Нейн автор е пенсионираната учителка Петрана Ставрева, която е известна с творческия псевдоним Левтерия. Книгата носи заглавието "Вълчи капан" и проследява драмата на едно еврейско семейство по време на атентата срещу кулите близнаци в Ню Йорк.

По увлекателен начин Левтерия е преплела в историята и гледната точка на арабите, както и на тайните служби, свързани със събитията, коментира поетесата Величка Петрова, която представи творбата. Тя бе убедена, че димитровградчанката притежава творчески изказ, както и богата култура, която и позволява да навлезе в детайли в събитията.

"За всеки автор има място под слънцето, както и за всеки творчески ум", заключи Петрова.

Освен "Вълчи капан", пред местната общественост снощи бе представена и друга книга на Левтерия Ставрева - "Космосът, Земята и богоизбраните". Тук авторът проследява друга вълнуваща тема за кодовете в Стария завет на Библията и тяхното значение за хората днес. Според Левтерия Ставрева, голяма част от събития, случили се в човешката история са след намесата на извънземни цивилизации.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Поетесата Величка Петрова говори за творбите на Левтерия Ставрева
Левтерия Ставрева е била дълги години преподавател в ОУ "П.Славейков"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини