Стефан Димитров: Стигнахме до там, че в общината да има политически рекет

Председателят на ОбС даде пресконференция по повод предстоящата сесия

"Това, което се случва преди избори не е красиво. Започнахме да приемаме докладни, които обслужват определени лица, по една или друга причина свързани с определени партии и се гласува по различен начин".

Думите са на председателя на ОбС Стефан Димитров, който даде пресконференция днес по повод предстоящата сесия на местния парламент. Тя ще се проведе идния четвъртък - 30 април в зала "Гросето", а дневния ред включва 40 точки.

На последната сесия групите на ГЕРБ и БСП гласували първо "за", после "против" по докладни, свързани с продажба на земя във Върбица и на лозов масив. Според Димитров, именно тук прозира политиката.

"Започнали сме до толкова да делиме това, което се случва в Общината, че има значение, за съжаление, кой от коя политическа партия е. Аз на това му казвам политически рекет. Стегнахме до там, че в нашата община да има политически рекет", каза Димитров. 

И добави: "Ако не си от еди коя си политическа партия, не им симпатизираш и не докажеш, че ще работиш за тях на следващите местни избори, докладните за теб няма да минават. Колкото повече наближаваме изборите, толкова повече хората ще разбират какво значи политически рекет от ГЕРБ и БСП."

Шефът на местния парламент уточтни, че прави личен коментар по докладните, без да обвързва съветниците или някоя партия с това.

Димитров прогнозира, че двете партии могат да стигнат до там, че да изнудват и бизнеса в Димитровград. Подчерта, че много фирми в последните години тук вече са затворили. Според него, това се дължи на икономическата криза и не доброто отношение на администрацията. Така потенциални инвеститори едва ли ще искали да работят в условия на политически рекет, тъй като той е под много форми.

Той бе на мнение, че не се прави достатъчно и за подобряване средата на малкото останали да работят в Димитровград фирми, визикайки фабрика "Пролет" и инфраструктурата около нея.

"Не казвам, че когато аз бях кмет сме ги направили, но казвам, че и тези 4 години, които минаха, пак не са направени. Няма как всичко да се случи наведнъж, но то трябва да бъде ясно планирано, залагано и преследвано", добави Стефан Димитров.

Коментира и възможности за отпадане на таксите в детските градини, като начин да бъдат стимулирани младите хора да останат в града. Засегна и темата за отпускането на еднократния финансов стимул на изявени димитровградски спортисти в размер на една минимална заплата, което определи като смехотворно.

Видео репортаж от пресконференцията на Стефан Димитров - вижте тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лу
    Луд с базука
    0 0
    10:33, 4 юни 2015
    Човек, който си купува гласовете да говори за политически рекет е меко казано наглост. Който има очи, уши и мозък за свръзка между тях помни какво "постигна" Стефчо през неговия мандат. По-високи местни данъци и такси, същевременно освободи от някои данъци неговите фирми, уволнение на неудобните и т.н. С какво той беше по-различен от предишните или следващите. С нищо, освен, че направи зарята традиция в града. За щяло и нещяло се гърми като за последно. Тва е. А, забравих - градинки между блоковете. За да потръгне бизнеса на разсадника му. Не че е лошо да е красиво ама я да обясни как се правят обществени поръчки за такива дейности. Айсиктир с тия шес хиляди марки!

Още новини

Последни новини