Отличиха 19 ветерани, участвали в изграждането на Димитровград

Почетни знаци получиха днес 19 строители-ветерани от клуб „Пеньо Пенев“ заради участието си в изграждането на Димитровград

Почетни знаци получиха днес 19 строители-ветерани от клуб „Пеньо Пенев“ заради участието си в изграждането на Димитровград. Те са дали своя труд в построяването на големите и средни промишлени предприятия и заводи в миналото, както и в благоустрояването и озеленяването на града. Повод е 85-тата годишнина от рождението на Пеньо Пенев, която се навършва днес.

Отличията на ветераните връчи кметът Иво Димов на церемония в зала "Гросето". "Дълбок поклон пред вас и всичко направено от вас за града ни", заяви кметът. И добави, че донякъде строителството в миналото може да се сравни с това, което се извършва в момента.

"От началото на този мандат в Димитровград започна изграждането на важни инфраструктурни проекти, това което правим повтаря в много малък процент, това, което се правили през годините", посочи градоначалникът.

Изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойчев, председателят на клуба на строителите-ветерани в Димитровград Кольо Парушев, заместник-председателят на националния клуб на строителите-ветерани Виктор Шарков, представители на клубове на ветерани от Хасково, Ст.Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и др. бяха гости на мероприятието. С него се постави началото на поетичните празници в Димитровград.

Видео репортаж вижте тук!

Церемонията се проведе в зала "Гросето"

Ветераните и кмета Иво Димов си направиха обща снимка
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини