Отчета на МБАЛ Св.Екатерина обсъждат на сесия на 28 май

Председателят на ОбС Стефан Димитров представи темите от предстоящата сесия на 28 май

Дневният ред на предстоящата на 28 май сесия на Общински съвет -Димитровград анонсира пред журналисти днес председателят му Стефан Димитров. 26 са темите, които ще разглеждат общинарите.

Сред тях е годишния отчет за дейността на МБАЛ "Св.Екатерина". Димитров представи официална справка от Районен съд-Димитровград за актуалните изпълнителни листове, отправени към болницата в периода януари 2011 г. - април 2015 г. Те са 153 на брой.

"На колко от тези изпълнителни листове има запори - не зная. Това не е новост, запори и изпълнителни листове редовно се вадят между различни търговски дружества", коментира Димитров. Добави, че сред фирмите във въпросния списък са имената на ВиК и ЕВН, както и на много физически лица.

"Явно управителите на болницата не смятат, че е нормално към коректните си доставчици да се разплащат редовно. Нормално е тези, които са ти коректни партньори, с които работиш постоянно, да се издължаваш към тях", заяви шефът на ОбС.

Управителят на МБАЛ трябва да даде информация за движението на тези изпълнителни листове и колко от тях са покрити, смята Стефан Димитров. В качеството си на председател на ОбС той е изпратил писмо с въпрос към кои фирми болницата ще се разплати с гласувания на сесията заем от 1 000 000 лв.

Според шефа на местния парламент, получения отговор от здравното заведение бил циничен. Заявено било, че към който има задължение, към него ще има разплащане. Без нито една конкретна фирма, а според Димитров това били публични средства, а по гласувания кредит на болницата гарант е Общината.

Димитровградските данъкоплатци ще платят този 1 000 000 лв., а управителят не иска да каже с кого ще се разплаща, категоричен бе Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ду
    дудук
    29 -5
    15:53, 25 май 2015
    стефане сърдиш се че не ти докладват какво правят май. не си ти човека който ще каже как да се управлява болницата. ако можеше да управляваш щеше да си личи в неохим а там хората погинаха от тебе.
  • 2
    Jo
    jokin
    10 -1
    20:06, 25 май 2015
    Те крадоха,а пак ние ще плащаме.Мисля вече да не гласувам,макар,че това едва ли има някакво значение.
  • 3
    Ди
    димитър_1432578242
    18 -1
    21:12, 25 май 2015
    стефане наистина не си пъхай носа навсякъде като кмет натресе на общината доста дългове които някой след тебе трябва да оправят стига със тези предизборни номера кмет като тебе на тази хубава община не и трябва стига си слушал мамито каквото ти каже това да става остави данакоплаците на общината да си изберат кмет теееееееееееееееееееее да го изберът а не да си налагаш капризите наистина хората от неохим са обречени и всеки ден като се събудят си задават въпросът нали днес няма да бъда уволнен от стефчо димитров
  • 4
    На
    Нагльо
    11 0
    22:43, 25 май 2015
    Нагло изказване.С ония 650000,които харизахме на Табака доста дългове на коректни доставчици щяха да се изплатят.Ама тогава заради ината на Стефан да не плати по договора ни се наложи да ги платим.

Още новини

Последни новини