Снимка на опустелия димитровградски център разбуни Фейсбук

Снимка на централната градска алея в Димитровград, на която няма жив човек предизвика множество коментари, споделяния, даже и харесвания в социалната мрежа.

Обичайното на пръв поглед фото на пустеещия център публикува на нашата Фейсбук страница Георги  Веселинов. Под него той прави коментар: 20:57ч по центъра народ и чудо!!!

Снимката има над 300 харесвания и 25 споделяния, но всъщност поставя един от проблемите на Димитровград, от който най-много се вълнуват жителите му - бивши и настоящи.

Че града е празен, че няма млади хора, защото няма работа и какво да ги задържи тук, са част от коментарите. Други подхождат шеговито, като оправдават обезлюдяването с отпускарския сезон. Трети пък се връщат в спомените си назад, когато алеята, известна като Чарка бе пълна с хора.

"Много е тежко положението", пише под снимката Екатерина Атанасова. Според Васил Равенски, центърът е пуст защото всички са пред компютрите.

Кремена Михайлова е на друго мнение: "След цял ден натоварен и напрегнат добре би ми се отразило да се поразходя из такава алейка! От туристическа гледна точка - народът е по морето, къде на почивки, къде на работа - това е нормален миграционен процес".

Боряна Димитрова обобщава:" А бяха години, в които като тръгнеш от "Малина", докато стигнеш до Търговския, минаваха поне два часа. Не ти стигаше времето да говориш с всички познати по алеята, да не говорим пък място да си намериш на пейка. Хубави години бяха...." 

"..Минаха най- хубавите ми години на този булевард--в строежи и реконструкция на заведения........а сега -пустотааа!!!", пише Петър Тончев. Жени Добрева допълва: "А някога беше града на младостта..........тъжно е.."

Атанаска Атанасова споделя мнението си от името на емигриралите в годините димитровградчани - "Какъв живот кипеше в този град, сега ни прогониха по света да оцеляваме...трагично е?"

Има ли надежда за града и държавата, питат още в социалната мрежа коментиращите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини