Годината на маймуната по китайския календар посрещат в Димитровград

    Честване на китайската нова година по лунния календар се организира в Димитровград на 22 януари. Тогава по инициатива на ОП Детски и младежки център, Общината и Институт "Конфуций" в театъра ще бъде сътворен китайски празник на пролетта. Началото е в 17:00 часа. Входът е с покани.

    На сцената на ОДТ "Ап.Карамитев" ще бъде представена китайска чаена церемония, калиграфия и китайски рисунки. Зрителите ще видят китайски танци и песни, а също и модно шоу. В програмата ще участват деца от школите към Детски и младежки център и от различни училища, където от две години се преподава китайски език. От началото на тази учебна година 25-годишната Гао Уей е от Северен Китай преподава родния си език в Димитровград.

    Според котайският календар, 2016 година е на червената огнена маймуна. Вярва се, че човек може да очаква всичко. Няма особен смисъл в събирането и трупането на  вещи, или пък в  планирането на  живота. Влиянието на маймунката поставя всичко в движение.  Желанията ще се изпълнят, но до голяма степен чрез лични и индивидуални усилия. Политически промени или революции  няма да оставят следи през годината на маймуната.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини