Отчетоха деня на ученическото самоуправление в Димитровград

Изображение 1 от 13

    Своите впечатления от деня на ученическото самоуправление - 9 май споделиха днес младежите от Общинския ученически парламент в Димитровград. Вчера 12 техни представители заеха ключови постове в общинска администрация -Димитровград и се запознаха отблизо с работата на кмета, зам.кметовете, председателя на ОбС и главни експерти и специалисти.

    В ролята на кмета Иво Димов влезе десетокласничката Жаклина Иванова. Димитър Джангозов и Георги Пандов бяха неотлъчно до зам.кметовете Яшо Минков и Светослав Стойков. Десислава Генева се запозна с работата на председателя на ОбС Гергана Кръстева. В Хуманитарния отдел работиха  Ани Ангелова, Мария Кирева, Раиса Раим, Гергана Иванова, Кристиян Миланов. Главен експерт бе Валентина Желева, а в ролята на старши специалисти в отдел "Инвестиционна дейност" бяха Яна Миткова и Пламена Георгиева.

    Всички млади хора днес бяха категорични, че работата в администрацията не е никак лека, възникват непредвидени ситуации и трябва да се вземат важни решения. Представителите на общинския ученически парламент са се запознали с дейности по благоустрояването, озеленяването, ремонтите в града, както и с важни въпроси в тукашните детски градини.Разбрали са също така, че много са и сигналите на граждани, с които управата на Общината се занимава. Младежите бяха категорични, че нямат голямо желание да стават кметове или председатели на Общински съвет на този етап от своя живот. Всички участници в ученическото самоуправление получиха сертифищати, връчени от шефа на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини