LG KF600 - слайдър с два дисплея и навигация с виртуални бутони

След като стана един от първите производители на мобилни телефони, използвали в конструкцията им сензорни бутони, LG ни предлага телефон, чийто хардуерен навигационен блок е заменен изцяло от сензорен дисплей. При KF600 той показва различни виртуални бутони в зависимост от активното приложение, благодарение на което работата с устройството става изключително лесна - вече няма нужда да се чудите кой бутон да натиснете, всичко е посочено достатъчно ясно

Първото, което привлича вниманието, е формата. Въпреки че е слайдер, LG KF600 разполага с цели два дисплея - основният е с диагонал 2" и QVGA резолюция, а вторият е с размери 1.49" при резолюция 176 x 240 пиксела. Той носи името InteractPad и както споменахме, има сензорни възможности. Овладяването му обаче изисква малък период на приспособяване, но дори и след него можете да установите, че телефонът не е за вас. Всичко е въпрос на вкус, но е добра идея, преди да инвестирате в устройството, да се опитате да изпробвате системата му на управление. И двата дисплея изобразяват 262К цвята, което е голям плюс в полза на KF600, особено при директно сравнение с другите телефони на пазара, които залагат на различни системи за сензорна навигация.

Корпусът на апарата е стабилен и добре изработен, а движението на слайд механизма - достатъчно плавно и стегнато. Интересно е, че напречният профил на телефона е трапецовиден, което прави захващането му удобно. Дизайнът е семпъл, като основният акцент в него се осигурява от хромирания кант, рамкиращ двата дисплея.

Върху лицевата част няма никакви физически бутони, а полираното покритие на дисплеите създава илюзията, че става дума за един голям екран. Както може да се предположи, гладката повърхност е магнит за отпечатъци. За щастие в комплекта на телефона има и мек текстилен калъф, който се справя добре с почистването й.

Върху лявата страна са разположени бутоните за управление на звука и за бърз достъп до музикалния плеър, а върху дясната се намират универсален порт за зареждане, включване на handsfree устройство и връзка с компютър и бутон за активиране на камерата, който служи и за отключване на навигационния блок. microSD слотът се намира под батерията, така че няма да може да сменяте флаш картите, без да изключвате телефона.

Вградената памет е в размер от 20МВ.

За разлика от предния панел, задният е с гумирано покритие, което значително намалява вероятността да изпуснете апарата и да си спестите отпечатъците от пръсти върху него. Върху задната страна се намират високоговорител и 3МР камера с LED светкавица. Батерията (Li-ion) е с капацитет 800 mAh и трябва да ви осигури до 480 часа работа в режим на изчакване и до 4 часа за разговори. Размерите на KF600 са 101,2 x 50,7 x 14,1 мм, а теглото му е 107 грама.
Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини