Rolls Royce - Духът на екстаза за 200 000 долара

Създаден да бъде един от най-впечатляващите и скъпи аксесоари на всички времена, манхатънска фирма за луксозни артикули показа уникален орнамент Spirit of Ecstasy (емблемата Духът на екстаза), изработен от диаманти, платина и още редки метали. Исканата цена за бижутерското изделие е 200 000 долара или около половината сума за един Rolls Royce Phantom, за който обикновено стои подобна статуетка.


Орнаментът е създаден от местния бижутер Жан Кеманян от името на Manhattan Motorcars. Пред местното издание The Epoch Times Кеманян каза, че последното му произведение е в почит на самия автомобил.


Съответно цялата повърхност на орнамента е в диаманти, начинът на подреждане на които напомня на подредбата на плочки в баня, като се изключи, че това е най-скъпата повърхност, която някой може да си представи, обяснява Кеманян. „Това, което направихме, бе да подредим 150 каратови диаманти с качество VVS1, както и някои малко по-забележими жълти диаманти по крилата."


Това е единственият пример за инкрустирана с диаманти статуетка на Дукът на екстаза, като засега ще остане собственост на съответната фирма за луксозни артикули. Разбира се, не е далеч от ума, че веднага ще се появят поне няколко заинтересувани купувачи с бездънни джобове.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини